Betala av smålån med skatteåterbäring

Deklarationstider är förhoppningsvis glada tider. Skatteåterbäring innebär ett litet tillskott i kassan som du kan använda till att på sikt förbättra din ekonomiska situation. Tyvärr händer det att vi istället blir återbetalningsskyldiga och då är det viktigt att fundera över hur du bäst går tillväga för att betala tillbaka utan att det blir jobbigt för dig själv. Läs vidare för att ta reda på vad du kan göra för att förbättra din ekonomiska situation.

Skatteåterbäring och din privatekonomi

Istället för att spendera pengar på nya saker när du får skatteåterbäring, kan det vara en god idé att förbättra din privatekonomi på sikt. När dina skattepengar kommer in på ditt konto kan du passa på att betala av dyra smålån och krediter som kostar dig dyra pengar varje månad. Att få mer pengar över varje månad innebär mer pengar på exempelvis sparkontot eller semesterkontot.

Få pengar mer över till annat

Även om du kanske har relativt schyssta lånevillkor på dina mindre lån, är det svårt att bortse från att du betalar flera räntor. När allt läggs ihop kan det handla om en betydande summa som försvinner och det gör dig inget gott alls. Genom att betala tillbaka krediter med din skatteåterbäring kan du sänka dina kostnader!

Återbetalningsskyldig och privatlån

Förhoppningsvis händer det dig aldrig, men om du någon gång skulle bli återbetalningsskyldig istället för att få återbäring på skatten finns det två saker du kan göra. Alternativen kanske inte räddar dig fullt ur din situation, men det kan underlätta något åtminstone.

Betalningsfria månader hos dina kreditgivare

Kontakta supporten hos alla långivare du har lånat kredit, smålån och privatlån hos. Många aktörer erbjuder faktiskt sina kunder en betalningsfri månad om året. Genom att skjuta upp en del av dina månadsfakturor behöver din ekonomi inte stramas åt så värst mycket när du betalar tillbaka på skatten.

Samla smålån och krediter till ett privatlån

Som tidigare nämnt innebär många smålån och krediter att du också betalar flera räntor varje månad. Genom att samla smålån och krediter så betalar du bara en ränta. Det går till som så att du ansöker om ett privatlån, betalar av alla dina krediter och dyra smålån och kvar har du återbetalning och ränta för ett privatlån.

Deklarationstider kan gynna din ekonomiska situation

Förhoppningsvis hamnar du aldrig i situationen där du blir återbetalningsskyldig. Men om du följer ovan nämnda tips så kan du åtminstone underlätta situationen något om du ändå råkar hamna där. Om möjligt kan du alltid betala in lite mer skatt varje månad än vad du tror att du måste, för att kunna vara någorlunda säker på att du går på plussidan när det är dags att deklarera.

Samla lån och spara mer pengar varje månad

Att samla dyra lån och krediter är så klart inte bara för att underlätta om du måste betala tillbaka skattepengar. Genom att sänka dina månadskostnader och lösa av dyra lån kan du spara mycket pengar varje månad.

En faktura är lätt att hålla reda på – flera fakturor kan resultera i avgifter

Har du bara ett lån, så finns det bara en faktura. Det kan bli ganska förvirrande ibland när vi får både pappersfakturor, fakturor som dyker upp i mejlen och en annan i internetbanken, och sedan finns det kreditgivare som kräver att du loggar in på deras hemsidor för att betala. Det är lätt hänt att du missar en faktura, och då blir det genast ännu dyrare.

Artikeln är skriven av David från Goborrow.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *