Varför välja prepaid mastercard?

I Sverige finns idag ett flertal olika prepaid kort, däribland Revolut, Rocker och P.F.C. Vad finns det för fördelar med att ha ett ytterligare kort utöver det som är kopplat till lönekontot?  Vad är fördelarna med ett prepaidkort?

Generella fördelar

De generella fördelarna, som finns på de flesta prepaid-kort är:

  1. Säkert att betala online

Många upplever det osäkert att lämna ut sina kortuppgifter online. Kommer handlaren att dra rätt belopp? Kommer kortuppgifterna att spridas vidare?

Med Prepaid-kort blir det mycket enklare att skapa säkerhet. Ladda på kortet med 250 kr, köp en vara för 250 kr online och kortet är sedan tomt. Det spelar därmed ingen roll om kortuppgifterna skulle spridas eller om handlaren skulle försöka ta större belopp. Risken för bedrägeri minskas.

  1. Ett bankkort till barnen – oavsett ålder

Varför lägga 20 kr i fickan på barnet på väg till ICA när kortlösningen är säkrare och enklare. Fyll på kortet med den summa som handel förväntas ske med. Dessutom får du en ”ping” i telefonen när köpet är genomfört. En funktion som de flesta av dessa kort har och som gör att du ser summa och inköpsställe.

  1. Ge bort i företagspresent

Mastercard har ett prepaidkort som enbart går att fylla på en gång. Det räknas därmed som presentkort och kan därmed ges bort av företagare i julklapp och födelsedagspresent – avdragsgillt.

Unika fördelar

Det som gjort att dessa kort blivit allt mer populära i Sverige handlar framförallt om de tjänster och funktioner som erbjuds i tillhörande app. Dessa är något olika men via exempel visas några av de unika fördelarna som dessa kort kan ge.

Neteller – För över pengar gratis till olika spelsidor online. Snabbare och enklare än kort.

Revolut – Handla aktier och kryptovalutor direkt i appen. Växla till en mängd olika valutor och handla i lokal valuta i anslutna länder. Skicka valuta till personer, som har Revolut, i andra länder varpå de får pengarna blixtsnabbt.

P.F.C – ”Årets Utmanare” enligt Privata Affärer 2019. Har, i likhet med Revolut, ingen uttagsavgift eller valutapåslag. Detta varken i Sverige eller utomlands. Dessutom budgetfunktion och en rad säkerhetsfunktioner.

Rocker – Betalkortet som ges ut av banken Bynk. Har rabatter, insättning via Swish och möjlighet att koppla till en kontokredit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *