Tilbud om renter på forbrukslån kan variere vesentlig for de tilbyderne som ikke tilpasser prisene sine til markedet for lån uten sikkerhet.

Mange har benyttet seg av finansiering hvor de har blitt lovet at forbrukslånet er rentefritt, men gebyrer er ikke tatt med i beregningen. Kostnader og gebyrer har i flere tilfeller gjort at finansieringen ble dyrere enn om man hadde tatt opp et forbrukslån med høy rente. For at man skal kunne finne frem blant tilbudene for forskjellige forbrukslån eller fakturalån så trenger man en måte for å forenkle jakten på lån uten sikkerhet.

 

En utfordring når man skal vurdere forbrukslån er at de fleste tilbydere av forbrukslån ønsker å gå gjennom en individuell vurdering av din økonomiske situasjon før de tilbyr deg et forbrukslån. Man kan benytte seg av større lån hvis man trenger det med gode renter enn med dårlige betingelser. Når du har en situasjon som tilfredsstiller de økonomiske betingelsene, så kan du hos noen långivere av forbrukslån låne beløp helt opp til 600000kr, selv om det er mer vanlig at man kan låne inntil 500000kr. Hvis man vil unngå å benytte tiden som trengs for å få gode betingelser, så kan man benytte en lånmegler for å finne beste betingelser.

 

Når man skal velge hvilken type forbrukslån du ønsker så er det lurt å finne den beste tilbyderen. Da det også kommer an på hva du ønsker fra tilbyder finnes det flere alternativer i forhold til hvilke tilbud som passer best for deg.